Kauppiksessa voi opiskella viestintää

Viestintä on opiskeluaiheena Suomessa erittäin suosittu. Viestintäalalle halajavat abit hakevat yleensä yliopistoon opiskelemaan esimerkiksi viestintää, tiedotusoppia, journalismia, yhteisöviestintää tai puheviestintää. Sitten osa pettyy kun ei pääse, koska hakijoita on niin paljon ja osa taas epäröi viestintäalalla hakeutumista, koska alalla on muutenkin työntekijöistä ylitarjontaa. Viestintäalalle voi kuitenkin päätyä myös muuta kautta.

Esimerkiksi Helsingin kauppakorkeakoulussa voi opiskella viestintää. Viimeisimpien tutkimusten mukaan viestintään erikoistuneet kauppatieteilijät ovat työnantajien näkökulmasta kiinnostavia, sillä heillä on myös business-osaamista. Kauppatieteiden maisterin tutkinnon suorittaneilla viestinnän ammattilaisilla on monesti enemmän valinnanvaraa työelämässä, erityisesti yritysmaailmassa, kuin yliopistossa viestintää opiskelleilla (ja palkkakin voi olla parempi).

Helsingin kauppakorkeakoulussa on tällä hetkellä kaksi viestinnän maisteriohjelmaa, englanninkielinen International Business Communication sekä suomenkielinen talouselämän viestintä. Näihin kaksivuotisiin maisteriohjelmiin voi hakea, kun suorittanut ensin vähintään kauppatieteiden kanditutkinnon. Lisäksi ohjelmiin voivat hakea myös hyvällä opiskelumenestyksellä tutkintonsa suorittaneet tradenomit, diplomi-insinöörit tai vaikka filosofian maisterit, joilla on tarpeeksi kaupallisen alan ja/tai viestintäalan opintoja suoritettu (tarkemmat vaatimukset täällä).

Oma tarinani on sellainen, että halusin aikoinaan lukion jälkeen kauheasti opiskella viestintää. En kuitenkaan ollut lukiossa panostanut opiskeluun juuri ollenkaan, joten ajattelin, että turha minun on keskitason lukiomenestyksellä edes yrittää hakea opiskelemaan viestintää yliopistoon. Koska olen matemaattisesti lahjakas, menestyin Tampereen teknilliseen yliopiston pääsykokeissa ja pääsin pelkän pääsykokeen perusteella opiskelemaan tietojohtamista, joka on poikkitieteellinen ohjelma ja sekin liittyy tavalla tai toisella viestintään, mutta ei ihan niin paljoa kun olisin halunnut. Tampereen opintojen välissä opiskelin vuoden englannissa kansainvälistä yritysviestintää ja ”hurahdin” täysin siihen. Päätin silloin, että haluan suorittaa myös maisteritutkinnon viestinnästä. Tein kuitenkin DI-opinnot loppuun ja opiskelin viimeisenä vuonna hirvittävän mielenkiintoiset yrityviestinnän ja hypermedian sivuaineet.

Sitten seuraavana keväänä hainkin jo Helsingin kauppakorkeakouluun opiskelemaan international business communication -maisteriohjelmaan ja pääsin sisään. Tykkäsin todella paljon viestinnän opinnoista kauppakorkeakoulussa ja laitoksella on mahtavan hieno henki. Valmistuin ohjelmasta viime keväänä. Ihmetyksekseni menestyin englanninkielisissä opinnoissani erittäin hyvin, vaikka olen ollut aina auttamattoman huono kielissä, varsinkin englannissa.

Olen sekä opiskelijana että alumnina osallistunut aktiivisesti laitoksemme tapahtumiin ja viestinnän opintojen kehittämiseen. Viime tapaamisessamme tuli puheeksi, että abit ja muutkin viestintäalalle havittelevat eivät useinkaan tiedä, että myös kauppiksessa voi opiskella viestintää. Koska minun blogiini tulee googlen kautta aika paljon lukijoita, niin toivon, että joku joka etsii tietoa viestintäalan opinnoista päätyy tänne ja tietää nyt siis sitten, että myös Helsingin kauppakorkeakoulussa voi opiskella viestintää. Suosittelen kovasti!! 🙂

3 Replies to “Kauppiksessa voi opiskella viestintää

  1. No näinpä minäkin googlasin blogiisi, ja kiitos tästä, viestintä kiinnostaa, mutta ehkä enemmän kaupallisessa merkityksessä kuin tiedotusoppi.. Pähkäilenkin että opiskelisinko kauppiksessa, vaiko sitten viestintää valtsikassa, mieluummin.. Hmm.. 🙂

  2. Hyvä että kirjoitit aiheesta sillä on monia jotka eivät tiedä että Kauppiksessa voi opiskella viestintää..! Harmiksi paikkoja on melko rajoitetusti tällä hektellä, ja niinkuin totesit niin moni opiskelemaan pyrkivä joutuu pettymään.

    1. Heips, joo kirjoituksestani onkin jo jonkin verran aikaa ja Kauppiksen viestinnän opinnoissanikin taitaa olla muutoksia tulossa. Ymmärtääkseni jatkossa ei ole enää erotettu omiksi ohjelmikseen noita suomenkielistä ja kansainvälistä viestintää, mikä on minusta hyvä, koska viestinnän ammattilaisen pitää taitaa molemmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *