Google rankaisee ei-mobiiliystävällisiä verkkosivustoja tiputtamalla niitä hakutuloksissa alaspäin

Kirjoitus julkaistu alunperin we.knowit.fi-blogissa.

Smashing Magazinessa julkaistiin äskettäin mielenkiintoinen postaus liittyen mobiilikäytettävyyden merkitykseen Googlen hakutuloksissa. Vuonna 2013 Google ilmoitti virallisesti, että se alkaisi rangaista verkkosivustoja, jotka eivät kunnolla toimi mobiililaitteilla. Vuonna 2014 Google vihjasi mahdollisesti lisäävänsä mobiilikäytettävyysvaatimuksen algoritmiinsa. Tammikuussa 2015 monien verkkosivustojen omistajat ovat saaneet Googlelta viestin, jossa heitä kehotetaan ratkaisemaan verkkosivustojensa mobiilikäytettävyyteen liittyvät ongelmat viitaten Googlen Verkkovastaavan työkaluihin.

Suosittelenkin kaikille yrityksille kirjautumista Googlen Verkkovastaavan työkaluihin, lisäämään sivustonsa sinne, perehtymään mobiilikäyttöosioon ja tekemään tarvittavat toimenpiteet Smashing Magazinen postauksesta löytyvien ohjeiden avulla. Mobiilikäyttöystävälliset sivustot saavat Googlessa nykyään myös ”mobiiliystävällinen” -tekstin hakutuloksensa yhteyteen.

Mikäli yrityksen verkkosivusto ei vielä ole “mobiiliyställinen” esim. responsiivinen, on korkea aika aloittaa sivuston uudistamisprojekti. Huono mobiilikäytettävyys ei ole enää vain ikävä asia sivuston käyttäjille vaan se vaikuttaa yhä kasvavassa määrin sivuston löydettävyyteen Googlessa ja sitä kautta koko yrityksen liiketoimintaan.

Asiantuntevat toimittajat tekevät nykyään käytännössä kaikki uudet verkkosivustot responsiivisiksi. Valitun julkaisujärjestelmän täytyy taipua myös mobiililaitteille ja niin lähes kaikki ajan tasalla olevat julkaisujärjestelmät taipuvatkin. Esimerkiksi SharePoint-sivustokin taipuu melko pienellä vaivalla responsiiviseksi esimerkiksi Twitter Bootstrap -kehystä käyttämällä.

Mobiilikäytettävyys ei ole enää yritysten verkkopalveluille ”nice-to-have” -ominaisuus vaan siitä on tulossa elinehto. Mikäli yrityksen verkkosivuston mobiilikäyttökokemus on huono voi siitä pahimmassa tapauksessa seurata tippuminen Googlen hakutuloksissa, mikä monille yrityksille voi olla kohtalokasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *