Uutiskirjeidenkin täytyy olla responsiivisia

Muistan, kun pääsin monia vuosia sitten ensimmäistä kertaa koodaamaan uutiskirjettä. Tuntui kuin olisin tekemässä pyhän häväistystä. Opiskellessani aikoinaan hypermediaa Suomen W3C:n johtajan Ossi Nykäsen johdolla Tampereen teknillisessä yliopistossa olin oppinut, että verkkosivun rakennetta ei todellakaan saa tehdä taulukolla vaan div-elementeillä, kaikki ulkoasumääritykset tulee laittaa erilliseen tyylidokumenttiin ja valmis koodi pitää mennä läpi W3C:n validaattorista. Uutiskirjeen koodi rikkoi kaikkia näitä sääntöjä. Jouduin kuitenkin tottumaan siihen, että uutiskirjeet ovat toisesta maailmasta. Jos ne haluaa saada näyttämään sähköpostissa siltä, miltä niiden on suunniteltu näyttävän, tulee ne toteuttaa sellaisella koodilla, joka on jostain viime vuosituhannelta… Lue koko postaus we.knowit.fi-blogista

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *