e-Careersin Photoshop-kurssin muistiinpanoja

Ostin joku aika sitten Grouponin kautta Photoshop CS5 –kurssin. Tässä muistiinpanoja kurssilta, lähinnä itselleni, mutta jos näistä nyt on jollekin muullekin hyötyä, niin kiva.

Tietyn värin muokkaaminen kuvassa:

Adjustments -> Hue/Saturation -> Klikkaa avautuvasta boksista käden kuvaa -> Klikkaa jotain väriä kuvasta -> Liikuta Hueta ja Saturaatiota oikealle tai vasemmalle, niin ko. väri kuvassa muuttuu

Valitun alueen liikuttelu

Valitse valintatyökalu (katkoviivainen neliö) -> Valitse joku alue kuvasta -> Paina CTRL pohjaan, niin valittua aluetta voi liikutella. Jos haluaa liikutella ei valittua aluetta, niin Select -> Inverse.

Epäsäännöllisen alueen valinta

Maalataan haluttua alue työkalulla, jossa pensseli ja epäsäännöllisen muotoinen katkoviivalla rajattu alue. Jos tulee maalattua liikaa, niin ALT-nappi pohjassa voi poistaa alueita. Valittua aluetta voi muokata esim. Adjustmentissa.

Tietyn värinvalinta

Select -> Color range -> Klikkaa kuvasta sitä väriä, jonka haluat valita. Voi klikata useampia pisteitä, kun valitsee kynän jossa + vieressä Color range –boksissa. Fuzzinesta voi laajentaa valintaa.

Layer Maskin muuttaminen mustaksi ja kuva/layer joka himmenee

Aktivoi ”Layer Mask” eli klikkaa layereiden alta neliötä, jonka sisällä pallo. Klikkaa sitten layeriin tulevaa neliötä. Sitten Edit -> Fill -> Black. Kun layer-mask on musta, se ei toimi ollenkaan. Tällöin pensseli (brush) –työkalulla voi valkoisella maalata ne alueet, joilla halutaan layer-maskin toimivan. Jos maalaa vahingossa liikaa, niin ylimääräiset voi maalata taas mustalla. Huom! Samalla tavalla voidaan käyttää myös gradienttia mustavalkoisella eli voi tehdä esim. layerin, joka himmenee toiseen reunaan!

Läpinäkyvän kuvan tekeminen

Image -> Adjustment -> Hue/Saturation. Valitse sitten kuvan layerin päältä oikealla hiiren näppäimellä Blending mode ja aseta siihen ”Overlay” ja pienennä sen tehoa vähentämällä Opacityä.

Ankkojen poistaminen lammesta

Ympäröi kaikki ankat lasso-työkalulla. Voi ympäröidä useamman, kun laittaa Shift-napin pohjaan (tällöin lasson viereen tulee +). Sitten Edit -> Fill -> Content aware

Kuvan vääristymisen korjaaminen

Lens torturing. Filter -> Lens correction -> Custom Auto scale image -> Edge: Edge extension. Ja -> Custom -> Vertical perspective (muuta/lisää/vähennä), Horizontal perspective (muuta/lisää/vähennä).

Lyttyyn menneiden ihmisten ”suoristaminen”/ Content aware scaling

Select -> All ja Edit -> Content-Aware-Scaling

Täytetyt kirjaimet

Type mask (Horizontal type mask tool). Kirjaimet, jotka on valittu. Sitten voi esim. Select -> Inversen avulla pyyhkiä kaiken muun, jolloin jää ”täytetyt kirjaimet”.

Layerin kopioiminen toiseen tiedostoon samalle paikalle

Kun pitää shift-nappia pohjassa, kun niin voi laittaa layerin toiseen tiedostoon juuri samalle paikalle.

Smart objects

Kuvan muokkaus Photoshopin ja Illustratorin välillä. Klikkaa layerin oikean alareunan kuvaketta ja smart object avautuu illustratoriin. Sitä voi muokata siellä ja kun tallentaa, niin muutokset siirtyvät myös Photoshopin tiedostoon.

Layer Masks

Useampia layereita kuvassa. Valitse Layer -> Clipping mask. Valitse layerit, jolloin nämä vaikuttavat tiettyyn layeriin eikä koko kuvaan.

Kuvan efektit

Valitse Windows-valikosta styles ja styles-boksin oikeasta yläreunasta valitse ”Photographic efects”.

Saman kuvan liian tummat ja liian vaaleat alueet

Yhdistetään saman kuvan kaksi kopioita, joissa toiset alueet liian tummia ja toiset liian vaaleita. Laita tummempi kuva alle ja vaaleampi kuva päälle layer-järjestyksessä. Luo vaaleampaan kuvan layer-maski (neliö, jonka sisällä pallo). Valitse gradient-työkalu ja katso, että etuväri on musta ja takaväri valkoinen. Käytä tätä jolloin kuvan versio vaihtuu toisesta toiseen. Voi käyttää myös pehmeää pensseliä isolla opacityllä.

Panorama-kuvan luominen useammasta kuvasta

Avaa kaikki kuvat. File -> Automate -> Photo merga -> Auto ja Add open files. Laita täppä kohtaan “blend images together” ja klikkaa [OK]

Ryhmäkuvat, huonot ilmeet

Kun otetaan ryhmäkuvia ihmisistä, on aina jollain huono ilme tai silmät kiinni tms. Voidaan saada parempi kuva yhdistämällä kuvia. Laitetaan esim. kaksi kuvaa layereina samaan kuvaan. Valitaan molemmat layerit ja sitten Edit -> Auto-align-layers (auto-valinta). Sitten lisätään Layer-mask ja sen avulla voidaan valita kumpaa kuvaa käytetään missäkin kohdassa.

Henkilökuvan taustan muuttaminen – Hiusongelman ratkaisu

Valitse henkilö pensselillä, jonka päässä katkoviivaalue –työkalulla (Quick Selection Tool). Klikkaa yläreunasta ”refine edge”. Sitten View -> ”On layers” (alla tausta-layer). Adjust edge -> tee sopivat valinnat. -> Edge detection, laita päälle ”smart radius”-boksi. Laita radius 1 px ja maalaa tukan reunukset. Lopuksi voi valita lisääkö tämän uutena layerina vai layer maskina.

Brushin luominen

Valitse kuvan alue esim. Quick Select –työkalulla. Edit -> Define brush present ja anna sille nimi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *